FAQ

Hoe kan ik een sessie boeken?

Dat is gemakkelijk! Je kan een fotosessie boeken door me een mailtje te sturen via de contactpagina. Ik ben ook bereikbaar op info@mediamixalix.be of telefonisch bereikbaar op +32 475 65 45 74. Dan bekijken we samen wanneer het past.

Hoe lang op voorhand boek ik best?

Dat hangt af van de sessie die je graag wil boeken. Wil je mij graag op je trouwfeest? Dan boek je best minstens drie maanden op voorhand de dag. Zeker als je trouwdag in de zomer gepland staat. Wil je graag een familieshoot of een koppelshoot plannen? Dan volstaat het om zo’n drie weken op voorhand de sessie te boeken.

Wat is de levertermijn van mijn foto’s?

Dat hangt af van de shoot die je boekt. Op de foto’s van je trouw zal je iets langer moeten wachten dan op de foto's van een LinkedIn-shoot bijvoorbeeld. De levertermijnen staan op de prijspagina.

Hoe krijg ik mijn foto’s opgestuurd?

De foto’s worden digitaal opgestuurd via WeTransfer. Een uitzondering: trouwfoto’s lever ik als jij dat wil graag persoonlijk af op een USB-stick. Dan spreken we samen af wat jou het beste uitkomt.

Kan ik de onbewerkte foto’s ontvangen?

Helaas is dat niet mogelijk. Waarom? Als de foto’s gemaakt zijn, is eigenlijk pas de helft van mijn werk gedaan. Fotobewerking is de volgende stap en meteen ook een groot deel van het eindproduct (en de stijl). Als je betaalt voor mijn werk, wil je toch geen half afgewerkt product krijgen voor je geld?

Kan ik mijn foto’s zelf afdrukken?

De foto’s worden altijd geleverd in afdrukbare resolutie. Je kan dus zelf op elk moment je foto’s op poster of canvas of in een fotoboek afdrukken. Ik kan je daar natuurlijk ook bij helpen, maar je betaalt dus nooit meer om je foto’s in een hoge resolutie te ontvangen.

Wat trek ik aan voor een fotosessie?

Ah, deze vraag krijg ik vaak te horen! Omdat je niet de enige bent die je deze vraag stelt, heb ik er zelfs een blogpost aan gewijd. Zo moet jij geen uren voor je kleerkast staan twijfelen wat je best draagt.

Hoe kan ik me best voorbereiden op een fotosessie?

Deze vraag krijg ik ook vaak te horen! En voor dezelfde reden heb ik er dus ook een blog over geschreven. Je kan dus helemaal voorbereid naar de sessie vertrekken.

Hoe bereid ik mijn fotograaf voor op mijn trouwdag?

Trouwfotografie is een pak werk. En een goede voorbereiding is al de helft van het werk! Daarom is het belangrijk dat ik goed geïnformeerd ben over de dag. Welke foto’s zijn een absolute must, hoeveel tijd voorzie ik voor de shoot en hoe zorg ik ervoor dat iedereen in de familie ook op de foto komt? Ik leg stap voor stap in een blogpost uit wat ik allemaal moet weten voor je droomdag eraan komt.

Hoeveel foto’s krijg ik?

Dat hangt heel erg af van de shoot die je boekt. Voor een koppelshoot zijn dat minstens 12 bewerkte foto’s per uur. Als je me boekt voor een reportage (evenement, workshop, bedrijfsreportages) zijn dat minstens 30 bewerkte foto’s per uur. Weet wel dat dat telkens een minimum is. Als er meer foto’s geslaagd zijn, krijg je er natuurlijk meer!

We zijn de foto’s kwijt. Kan je ze nog eens opsturen?

Geen paniek! Ik zorg voor een back-up van je foto’s. Je kan ze dus bij verlies nog steeds bij me opvragen. Dat hoeft ook niet meer te kosten.

Kan ik een cadeaubon bestellen?

Dat kan. Hiervoor kan je me ook gewoon contacteren. Ik help je graag verder voor een cadeaubon op maat van je wensen.

©2020 door MediamixAlix. Met trots gemaakt met Wix.com